EKO MEĐIMURJE aktivno provodi program mentorstva za mlade koji korištenjem različitih tehnika i metoda omogućuje mladima da iskoriste sav svoj potencijal i postanu vrhunski majstori struke te da na najbolji način u praksi primjene stečena teorijska znanja. Program za mlade u EKO MEĐIMURJU provodi se, s jedne strane za učenike na praksi te s druge strane, za mlade zaposlenike koji su tek ušli na tržište rada nakon završetka školovanja i ovo im je prvi posao.

Mladima koji dolaze u EKO MEĐIMURJE otvaraju se brojne mogućnosti učenja i brzog napredovanja. Kvalitetnim uvođenjem u posao, upoznavanjem s tvrtkom, njezinim procesima i zaposlenicima, ključnim vrijednostima i kulturom tvrtke ostvaruje se brza prilagodba mladih zaposlenika i njihovo osposobljavanje za samostalan rad, a mentori im pomažu svojim konkretnim savjetima, znanjem i iskustvom. 

Osim toga, mladi u EKO MEĐIMURJU ostvaruju i odlične financijske uvjete. Učenici koji obavljaju praksu u EKO MEĐIMURJU mogu ostvariti 1600 kuna mjesečnih primanja, a mladima koji se prvi put zapošljavaju nakon završetka školovanja, isplaćuje se iznadprosječna početna plaća s posebnom stimulacijom za mlade. 

Učenici na praksi i mladi zaposlenici u EKO MEĐIMURJU pod mentorstvom najboljih majstora struke iz područja strojarskih zanimanja u rekordnom roku stječu sva potrebna znanja i iskustva za samostalan rad na najsuvremenijim strojevima za obradu metala, a nude im se i najbolje mogućnosti za učenje, rast i napredovanje. 

“U EKO MEĐIMURJU smo svjesni da je zapošljavanje mladih i ulaganje u razvoj njihovih karijera ulaganje u budućnost tvrtke. Ključno nam je da nove zaposlenike početnike provedemo kroz interni program edukacije pod stalnim mentorstvom stoga mnogo ulažemo upravo u program mentorstva za mlade koji našim mladim kolegama pomaže da ubrzaju svoj razvoj kroz potporu temeljenu na odnosu s mentorom i prijenosu znanja i iskustva te da osjete da pripadaju novoj sredini, a istovremeno za svoj posao dobivaju odlične financijske stimulacije. 

Naši stručni i motivirani zaposlenici daju nam komparativnu prednost i nositelji su našeg uspjeha godinu za godinom. Vjerujemo da je tvrtka onoliko uspješna koliko su uspješni ljudi koji ju čine i zato najviše ulažemo u ljude.” rekla je Martina Bali Vručina, voditeljica ljudskih resursa u EKO MEĐIMURJU, te dodaje: “Pozivamo sve koji se žele uključiti u program za mlade EKO MEĐIMURJA, bilo za obavljanje učeničke prakse u EKO MEĐIMURJU ili za prvi posao nakon završetka školovanja za strojarska zanimanja (strojobravar, zavarivač, tokar, glodač, autolakirer, CNC operater, operateri na strojevima), da se prijave na e-mail: posao@eko.hr ili poštom na adresu: EKO MEĐIMURJE d.d. Braće Radić 37, Šenkovec, 40000 Čakovec.